Ingredienser
Så skal der laves flødekarameller som i de gode, gamle dage, der både behager og smager. Tre simple ingredienser giver 56 karameller.

ca. 56 stk.
½ l. piskefløde 38 %
250 g. sukker
125 g. glukose (glukose sirup fås i velassorterede supermarkeder)
Fremgangsmåde

Alle ingredienserne koges indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende.
Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen. Karamellen er først færdig kogt, når den er gylden og slipper grydens bund. Det tager lang tid, ved jævn god varme. Tjek med et sukker termometer. Karamellen skal minimum være 135 grader, men vigtigst af alt, være mørk gylden, tyk og sej.
Gryden tages af varmen. Afsæt gerne en lille prøve på køkkenbordet når du har en fornemmelse af, at karamellen er færdig kogt. Du vil da hurtigt kunne vurdere, om karamelmassen vil blive for blød i konsistensen & derved skal koges mere.

Karamellen hældes op i en beholder 18 X 18 centimeter der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg ligeledes et stykke olieret bagepapir på som top.

Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur helst til næste dag – alternativt 4 – 5 timer :
Udskæres i 6 X 9 i alt 56 stk. Stykkerne indpakkes enkeltvis i stykker af cellofan.