Ingredienser
350 gram vand lunkent, svarende til 3,5 dl.
40 gram gær
1 stort æg
600 gram hvedemel evt. lidt mere mel
50 gram sukker
2 teske salt strøgne
50 gram smør meget blødt
2 store gulerødder

Pensling
1 æg
2 spiseskefulde mælk
Fremgangsmåde
  • Smuldr gæren ned i lunkent vand i røreskålen, og rør gæren ud.

  • Kom ægget i og rør den ud i gærvæsken.

  • Bland hvedemel i en anden skål med sukker og salt og kom det i dejen på én gang. Ælt nu 5 minutter ved høj hastighed, og dejen er stadig noget fast. Det skal den være. Ælt så tre minutter ved lav hastighed.

  • Tilsæt så det bløde smør, og ælt dejen i yderligere tre minutter ved lav hastighed.

  • Gulerødder vaskes og rives på den grove side af rivejernet. Kommes i dejen, som derefter æltes igennem i et par minutter.

  • Læg dejen ud på køkkenbordet og træk den et par gange og fold den sammen. Lægges i en skål, som beklædes med husholdningsfilm. Hæver 15 minutter.

  • Tag dejen ud på køkkenbordet igen, og fold den igen et par gange. Den skal IKKE æltes. Kom lidt mel på bordet.

  • Del dejen i 15 lige store stykker, som spændes op til boller, der sættes på en bageplade med bagepapir. Tre rækker med fem boller i hver, og de må gerne stå lidt tæt og vokse sammen under bagningen i ovnen.

  • Beklæd igen med husholdningsfilm og lad dem efterhæve i 30 minutter.

  • Gulerodsbollerne pensles med æggemassen og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have omkring 20 minutter.

Kategori