Ingredienser
5 dl piskefløde
1,5 dl appelsinsaft (ca. 2-3 appelsiner)
2 bærger pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 spsk citronsaft (saft af ca. ½ citron)
4 blade husblas
Fremgangsmåde

Pisk fløden til flødeskum (piske let) og bland den med vaniljesukker og appelsinsaft, Pisk det evt. lidt mere. Sæt på køl til det virker stift
Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
Pisk æggehvider og sukker til det er lyst og luftigt
Kram husblas fri for vand og smelt den i kasserolle med citronsaft, køl af et øjeblik
Bland husblassen og citronsaften sammen med et par skefulde af flødeskums/appelsinblandingen
Vend derefter resten af appelsinblandingen med husblasblandingen
Vend dernæst æggehviderne ned i blandingen
Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente mindst 6-8 timer inden jeg anvender den).

Kategori